Humor, compleet verzorgde humor

Vervolg: Compleet verzorgde humor
home
Geschiedenis:

Revue Restant 

Het Grote Optreden

Apart verder 

Heiligerlee

Compleet verzorgde humor

Vrienden

Andijk

Optreden in Rotterdam

De zwarte O-jol

Scheiding

en voorts...

Helicopters boven het IJsselmeer


Verhalen


Friesland

De Kraai

De AfsluitdijkCabaretteksten


Compleet verzorgde humor

Het cabaret pakte hij met tussenpozen steeds weer op. Een nieuwe speelplek was het café "de Castel" in Winschoten. Voortaan was zijn artiestennaam Joseph Paardekracht. Hij heette immers Joseph P. Kerkhof kort gezegd: Joseph P.K. Dus dat lag voor de hand.
In die tijd begon ook de plaatselijke politiek in zijn conferences door te dringen. Jos was lid van de CPN en bemoeide zich ook wel met de plaatselijke politiek en dat was soms te horen. Het kan aan mijn onnozelheid liggen, maar ik vond het niet zijn sterkste kant, maar erg kritisch was ik niet. Ik zei er nooit wat van en de optredens waren altijd weer een gebeurtenis. Maar hij was geen Stalinist wist niet wie Paul de Groot was, maar kon wel goed opschieten met Fré Meis en ook heel goed relativeren:

Kameraden! Het  Hoofdbestuur heeft afgekondigd: Humor mág, Humor staat de Klassenstrijd niet in de weg!
Even Amsterdam bellen, het hoofdbestuur. . . Ja Henk, ik heb de mensen hier net verteld dat humor mag. Ja, ja, o haha een grap voor de telefoon hahahaha..
O, God, eh... dat was helemaal geen grap, o neem me niet kwalijk,  ...eh nee Henk... Hang jij het eerste op of ik? Ik. KLIK!

Ook in het café De Marskramer van een neef in de Stad werden ettelijke optredens verzorgd, waarbij een vaste clan van vrienden en aanhangers werd opgetrommeld. Altijd waren er flinke pauzes, waarin men een Belgisch biertje kon bestellen. Ook veel gasten traden op. Ach, dat is ja alles voorbij!

"Midden op de weg loopt een streep,
Midden op zee drijft een TV
Midden in de woestijn drup-pelt-een-kraan
Maar midden tussen jouw ogen daar brandt de liefde,
mijn lieve kleine schele.

Maar ijs dat kan smelten
en dat kan niet met glas
Ook al heb je last van spruitjes
De liefde kookt ze gaar."

Ook Willibert was er steeds weer bij. 

 "Kom Willibert, een stukje a-tonaal!"


Lees verder >